Big pants?

Miksi parkouraajilla on mielettömän isot housut? Tämä kysymys on varmasti pyörinyt monella mielessä.

Tähän on parikin vastausta:

  1. Flow, flow ja flow. Eli se, mitä parkourissa kovasti yritetään saavuttaa. Sulava ja veden virtausta muistuttava katkeamaton liike. Flow on parkourissa vaikein saavutettava asia. Flown harjoittelu vaatii erittäin suurta malttia, keskittymistä ja itsehillintää ja sitäkin enemmän tekniikoiden harjoittelua. Isoilla housuilla on helppo kompensoida vähemmän taitavien jalkoen epäsulavaa liikettä. Isot housut antavat myös vapauden tunnetta ja tämä vapauden tunne on se mistä itse pidän.
  2. Ajan saatossa ja lajin kehittyessä nykypäivään, isojen housujen merkitys on monelle parkouraajalle sosiaalinen ja lajiomainen tunniste, jolla erottuu joukosta. Eli niitä harvoja ”varusteita” joiden avulla lajin harrastaja erottuu muista.

Ja muistakaa hyvät immeiset, että flow ei liity mitenkään nopeuteen. Nopeudella parkourissa saa ainoastaan vahinkoa aikaiseksi. Pitäkää vauhti niin matala että liikkeiden hallinta säilyy varmasti oamlla tasolla. Tietty välillä pitää puskea, että tapahtuu myös kehitys ja homma ei rullaa paikallaan. Kunhan muistat että hallinta pitää säilyä, silloin tulee myös nopeuttakin, kun ei kaatuile yms.

Comments are closed.