Feiyuet

Historiaa:
Kengät saivat alkunsa Sanghaissa, Kiinassa 1920-luvulla. Alunperin niitä käyttivät eri taistelulajien harrastajat ja urheilijat kenkien yksinkertaisen rakenteen ja keveyden vuoksi. Vielä tänä päivänäkin monet shaolinin munkit ja kung fu -mestarit käyttävät feiyueita.

Nykyäänkin kengät ovat suosittuja monissa eri lajeissa. Kenkiä voi nähdä niin taistelulajien harrastajilla kuin myös sirkuksessa. Parkouriin kengät sopivat erinomaisesti niiden keveyden ja joustavuuden takia. Kenkien pohja on pitävä melkein kaikilla alustoilla ja antaa hyvän tuntuman ohuutensa vuoksi. Kenkien hintalaatu-suhde on myös loistava; ei harmita niin paljon jos kengät tuhoutuvat harjoittelussa tai jäävät pieneksi, kuin mitä harmittaisi kalliimpien lenkkarien kanssa. Kenkien ainoa miinuspuoli on kestävyys: ahkerassa treenissä kenkiä kuluu usea pari kaudessa, mutta onneksi kenkien halpa hinta korvaa tämän.

Parkourin lisäksi kengät soveltuvat loistavasti myös arkikäyttöön ja liikuntaan. Kengät ovat mukavat jalassa, helpot pukea ja kevyet.

Kengistä on myös olemassa ranskalainen malli, jossa on hiukan paksumpi pohja, kapeampi lesti ja kovemmista materiaaleista valmistetut pohja ja päällyskangas. Helpoin tapa erottaa kengät toisistaan on kenkien pohjassa oleva kuvio; kiinalaisissa se on vihreä kolmio ja ranskalaisissa punainen ympyrä.
Monelle parkouraajalle ratkaiseva ero on kenkien hinta; ranskalaiset feiyuet maksavat parhaimmillaan jopa 5 kertaa enemmän kuin kiinalaisvalmisteiset kengät.

Comments are closed.