Osallistu ja voita!

Enää ei tehdä asioita yhdessä. Isä tekee yhtä, äiti toista ja lapset omiaan.

Liikunnan harrastaminen yhdessä koko perheen kanssa olisi hyvä keino lujittaa yhteenkuuluvuutta.  Valitettavan usein kuitenkin perheen isä treenaa jopa kymmeniä tunteja viikossa yksin muun perheen joutuessa sopeutumaan hänen rytmiinsä. Totta kai meistä jokainen tarvitsee myös omaa aikaa, ja moni käyttääkin tuon ajan omasta kunnosta huolehtimiseen. Joskus voisi kyllä meistä itse kukin hiukan tinkiä itsekkyydestään ja ottaa mukaan koko perheen. Näin lapset kokisivat yhteenkuuluvuutta ja saisivat liikunnallisen mallin elämäänsä.

Lapset ja nuoret harrastavat liikuntaa entistä vähemmän. Usein eivät ollenkaan. Tämä on heidän tulevaisuuden kannalta katastrofi. Lapsien liikkumattomuudesta on syytetty koululiikuntaa ja koulukuljetuksia. Minä en usko, että syy löytyy pelkästään koululaitoksesta.

Vanhempien olisi syytä katsoa peiliin ja kysyä, mitä me olemme tehneet sen hyväksi, että meidän lapsiimme juurtuisi liikunnallinen elämäntapa? Ei se kovin myönteistä kuvaa liikunnasta lapsiin jätä, jos se aina yhdistyy yksinoloon – siihen että isä tai äiti on poissa.

Ottakaa lapset mukaan liikuntaharrastuksiin, niin annatte heille parhaan mahdollisen perinnön ja saatte itse elämänne lottovoiton, jonka pääpottina on perheen rakkaus, tuki ja läsnäolo.

Lainaus herra Jouko Nousiaisen kirjoittamasta jutusta. SUL Julkaisut Oy

Comments are closed.