TET Parkourkeskuksessa

Välillä saamme reippaita nuoria TET -jaksolle työskentelemään kanssamme. Tässä yhden heistä, Roosan pitämä päiväkirja hänen ajaltaan Parkourkeskuksessa 29.9 – 8.10.

Maanantai
Ensimmäinen päivä!! Saavuin keskukselle sovittuun aikaan ja Joona oli jo paikalla. Sain nähdä viikkosuunnitelman ja sen lisäksi kävimme läpi mistä tarvittavat siivousvälineet löytyvät sekä turvallisuusohjeet, säännöt ja muita käytännön asioita. Aloitin imuroimalla molemmat pukuhuoneet sekä eteisen ja hiukan itse salin puolelta. Iltapäivällä tuntien alkamisen lähestyessä paikalle alkoi pikkuhiljaa virrata lapsia sekä heidän vanhempiaan. Istuuduin tiskin taakse ja tervehdin jokaista sisääntulijaa ja yritin parhaani mukaan vastata asiakkaiden kysymyksiin sekä huolehtia, että ulkokengät jätetään eteisen puolelle. Selasin läpi myös Parkourkeskuksen nettisivut ja aloin suunnitella blogia. Olen innoissani kahdesta tulevasta viikosta ja en malta odottaa, mitä ne tuovat tullesaan. Tekemistä vaikuttaa ainakin olevan riittävästi!

Tiistai
Saavuin keskukselle samaan aikaan kuin maanantaina eli kello 15. Janne oli paikalla ja ohjeisti päivän tehtävät. Ennen tuntien alkamista ehdin pyyhkiä kahvakuulat ja boxit. Tuntien aikana pyyhin rätillä tiskin ja tervehdin kaikkia asiakkaita. Vanhemmat kyselivät kysymyksiä ja yritin vastata parhaani mukaan käyttäen keskuksen nettisivuja apuna. Kirjoitin myös tulleet kysymykset ylös. Lähdin kotiin kahdeksan maissa.

Keskiviikko
Hommat alkoivat tuttuun tapaan klo 15 ja kävin päivän tehtävät läpi Jannen kanssa. Ennen tunteja jatkoin eilisen tapaan puhdistushommia ja pyyhin rätillä läpi tangot ja puolapuut. Tuntien aikana päivystin kassalla vastaillen kysymyksiin ja pitäen silmällä yleistä siisteyttä edellisten päivien tapaan. Parkourkeskus -rannekkeita meni kaupaksi ja otin rahat vastaan. Kuvasin myös kuvia ja videoita keskuksen somea sekä tätä blogia varten yhdeltä tunnilta. Lopetin ”työt” klo 18:30.

Torstai
Saavuin paikalla klo 15 ja Janne ohjeisti hommat. Tänään ohjelmassa oli koko salin imurointi ja siitä selviydyttyäni Janne näytti kuinka tankojen kireys tarkistetaan ja kävin tangot läpi kuusiokoloavaimen kanssa. Tekemistä riitti tuntien alkamiseen asti ja niiden alettua olin vielä hetken aikaa kassalla ennen kuin lähdin kotiin klo 18:30.

Perjantai
Keskuksella ei ollut tänään varsinaista ohjelmaa, joten jaoin 40 kpl flaiereita kotialueen postilaatikoihin ja bussipysäkeille.

Lauantai
Saavuin keskukselle puoliltapäivin. Janne oli hetken paikalla ja kävimme läpi kuinka järjestelmä toimii. Katsoin että sohvanurkkaus jäi siistiksi synttäriporukan jäljiltä ja palvelin tiskillä sen jälkeen yhdestä eteenpäin Jaken avustuksella. Paikalle tuli mukavasti lapsia; kurssilaiset käyttivät vapaavuorojaan ja ensikertalaisia saapui paikalle. Pyysin ensikertalaisten vanhempia lukemaan huolellisesti läpi ja allekirjoittamaan turvallisuussäännöt. Vastailin tiskillä kysymyksiin tuttuun tapaan ja Jake opetti lisää järjestelmän käyttämisestä. Siivosin molemmat pukuhuoneet perusteellisesti; moppasin lattiat, pesin pöntöt ja lavuaarin sekä pyyhkäsin peilit ja ovien kahvat. Loppupäivän olin taas kassalla ja lopetin työt keskuksen mennessä kiinni klo 18.

Sunnuntai
Aloitin hommat klo 12 imuroimalla aluksi painonnostonurkkauksen ympäristön. Imuroinnin jälkeen palvelin kassalla eilisen tapaan merkkaillen ylös saapuvia vapaavuorojen käyttäjiä. Ennen synttäriporukan saapumista imuroin nopeasti tunnilla syntyneet purut kiinalaisten tolppien ympäriltä ja kirjoitin tähänastiset blogitekstit puhtaaksi läppärillä.

Maanantai
Saavuin paikalle klo 15 ja aloitin näyttämällä uudelle tettiläiselle Eljakselle mistä mitäkin löytyy. Ennen iltapäivän tunteja suunnittelin huomiselle tunnille alkulämmittelyjä ja pyyhin molempien pukuhuoneiden peilit. Irrotimme yhteisvoimin Eljaksen kanssa Joonan määräämät kiipeilyotteet sekä pyyhimme tiskin ja muita tasoja tuntien aikana. Päivystin loppuillan tiskillä viime viikolta tuttuun tapaan vastaillen kysymyksiin ja tervehtien asiakkaita, ennen kuin lähdin kotiin klo 20.00.

Tiistai
Työt alkoivat tuttuun tapaan klo 15 ja jatkoimme Eljaksen kanssa edellisen päivän tapaan ottamalla kiipeilyotteita alas. Pääsin ohjaamaan päivän ensimmäisille kurssilaisille pyörittelyt ja hipat sekä avustin alkulämmittelyjen pitämisessä, joista sain myöhemmin illalla kuulla palautetta ja kehittämiskohtia. Vastailin tiskillä kysymyksiin ja pidin silmällä yleistä siisteyttä. Pääsimme vielä Eljaksen kanssa illalla töiden jälkeen mukaan bodyweight- tunnille ja hikoilun jälkeen lähdin kotiin kahdeksan jälkeen.

Keskiviikko
Keskiviikkona saavuin salille klo 15 ja odotellessamme päivän ohjeita tarkistimme Eljaksen kanssa paikkojen yleistä siisteyttä ja keräsimme pahimmat roskat permannolta. Päivän tehtävänä oli pestä seinältä irrottamamme kiipeilyotteet ja otteiden ollessa likoamassa aikaa jäi hetki myös treenaamiselle. Huuhtelimme otteet huolella pesuaineesta ja jätimme kuivumaan. Loppuillan vedin ryhmille alkulämmittelyt ja avustin tunneilla kunnes lähdin kotiin poikkeukselliseti jo klo 18.30.

Torstai
Viimeisiä päiviä viedään! Saavuin salille tänäänkin kolmeksi ja aloitimme Eljaksen kanssa etukäteen Jannen määräämillä hommilla. Siivosimme molemmat pukuhuoneet perusteellisesti; aloitimme imuroimalla, jonka jälkeen ohjelmassa oli lattioiden moppaamista, peilien ja kahvojen pyyhkimistä sekä pönttöjen ja lavuaarien pesua. Pukuhuoneista selviydyttyämme imuroin hiukan salin puolella ja irrotimme vielä muutamat otteet seinältä. Illan aikana kuvasin kahdelta tunnilta materiaalia somea varten ja loppuilta kuluikin sitten tuttuun tapaan kassalla ollessa, kunnes lähdin kotiin kahdeksan kieppeillä.

Perjantai
Jaoin tänään keskuksen mainoksia kotiympäristössä.

Lauantai
Tetin viimeisenä päivänä saavuin salille kahdeksitoista ja aloitin heti avustamalla aamupäivän tunnilla ja vetämällä loppuvenyttelyt tunnin lopuksi, minkä jälkeen irrotimme Eljaksen kanssa viimeisiä kiipeilyotteita ja saimme vapaat kädet suunnitella ja toteuttaa itse yhdet kiipeilyreitit, kunhan niistä tulisi sellaiset, että pystymme itse läpäisemään ne. Täytimme yhdessä Joonan kanssa tet-todistuksen ja jutustelimme siitä, kuinka tet- jakso mielestäni sujui. Kokonaisuudessan tet oli opettavainen ja mieleenpainuva kokemus ja oli hauskaa tehdä töitä mukavien ihmisten kanssa. Pääsin tekemään monenlaisia tehtäviä paikassa jossa vallitsee mukavan rento ilmapiiri. Poistuin paikalta neljän aikaan hymyssä suin yhtä kokemusta rikkaampana.

Roosa

Comments are closed.