Blogi »

Sipoonlahden koulun parkour-puisto


by Joona S., 11.11.2019
Parkourkeskus ja Janne Saario Design pääsivät yhdessä toteuttamaan hienon projektin; suunnittelemaan Sipoonlahden koululle parkour-puiston skeittipuiston yhteyteen.
Janne ja Joona olivat suunnittelemassa Janne Saarion kanssa yhteistä projektia jo puoli vuotta sitten. Nyt pääsemme ihailemaan ja kokeilemaan työn tuloksia Sipoonlahden koululla.

Parkour-osio on toteutettu aitoa parkouria ja luontoa ajatellen. Materiaaleissa on mietitty kestävyyttä, ympäristöä, helppoa saatavuutta ja yksinkertaisuutta. Metalliputket, luonnonkivet, puiset puomit ja puuhake alustana. Valitut materiaalit palvelevat hyvin luontoa ja puiston käyttäjiä. Parkourkeskus on pitänyt saman linjan myös kolmessa aiemmassa suunnittelemassaan parkour-puistossa.
Puiston suunnittelussa on myös otettu huomioon maailmanlaajuinen Parkour-puisto standardi, joka valmistui yhteistyössä Suomen parkouraajien kanssa.

Kiitos Janne Saario, Sipoonlahti, Sipoonlahden koulu ja kaikki tekijät.




Kuvat: Janne Saario Design (ylempi) ja Juuli Lyyra-Eskelinen (alempi).