Parkourissa on myös parasta se, ettei kummempia varusteita tai välineitä tarvita. Kun ympäristö tarjoaa hienot puitteet rakennetussa ympäristössä ja ei rakennetulla eli luonnossa.
Mukavat vaatteet missä muutenkin viihtyy on vain plussaa, jotka eivät estä liikkumista. Kengät sen sijaan ovat tärkeämpi varuste varsinkin lajin alkutaipaleella.

Siitä eteenpäin mitä enemmän harjoittelee ja syventyy lajin pariin ja harrastaminen muuttuu elämäntavaksi, ovat kengät pienempi murhe. Koska sitä voi harjoitella paljain jaloin mikä tekee hyvää keholle ja mielelle. Muistaa kuitenkin aloitella kevyesti.
Parkour kengät ovat kuitenkin se tärkein varuste lajia harrastavalle. Löytää mukava kenkä omaan jalkaan ja missä ei olisi mitään ylimääräistä ja mikä tärkeintä, hyvä pito. Mitä ottaa huomioon hankkiessa kenkiä parkouriin. Tietenkin että se sopii jalkaan, olisi taipuisa, ei mitään ylimääräistä varsinkaan muovisia osia ja pohja saisi olla koko kuminen eikä yksittäisiä paloja.
monia merkkejä ja malleja on havaittu hyväksi ja niistä voi kysellä harrastajilta ja lukea parkour aiheisilta sivuilta. Lisäksi on tehty muutama kenkämalli ihan parkouria varten. Mikä vaikuttaa monesti on hinta, kengät nimittäin kuluvat ja kaudessa/vuodessa kovassa käytössä voi olla kengät puhki. Siksi kenkien haku lisää haastavuutta se, että kenkiä pitäisi olla ostamassa joka vuosi. Hyvä kikka on, jos löytää hyvät kengät ja hyvällä hinnalla, kannattaa niitä ostaa parit ekstrat hyllyyn odottamaan. Kenkä ala ja koko teollisuus menee niin hurjaa vauhtia ja uusi tulee kokoajan. monet hyvät mallit ovat unohtuneet ja niitä muistellaan hyvällä parkour porukoissa. Toivottavasti tämä auttoi ja tulevaisuudessa löytyy hyviä parkourkenkiä.