Parkourin Pioneeri tunnustus!


Blogi by Joona S., 7.11.2023
Iso kiitos!

On ollut mahtia olla luomassa ja rakentamassa Suomen parkour toimintaa jo 20 vuoden ajan. 20 vuotta skeneä, huh! 10 vuotta parkourkeskus toimintaa. Se on ollut matka täynnä intohimoa, haasteita ja ennen kaikkea uskomattomia kokemuksia ja hetkiä.
Kaikki alkoi 2002, kun parkour oli vielä nuori maailmalla ja Suomessa. Olin heti myyty ja halusin kokeilla tätä ainutlaatuista tapaa liikkua ja ilmaista itseäni. Se oli kuin se olisi aina kuulunut ollakin osa omaa elämää. En tiennyt silloin, että tästä tulisi elämäni intohimo ja ammatti.
Nyt, vuosien jälkeen, on vaikea uskoa että olen edelleen aktiivinen ammattilainen, joka liikkuu parkour mielessä. Jokainen hyppy, jokainen haaste ja jokainen hetki ovat edelleen yhtä merkityksellisiä kuin ensimmäisenä päivänä.

Parkour on opettanut minulle rohkeutta, luottamusta ja sitkeyttä, jotka ovat auttaneet niin urallani kuin elämässä.
Mutta mikä on ollut kaikkein palkitsevinta tässä matkassa, on se, että olen voinut liikuttaa ja inspiroida tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa. Nähdä heidän kasvonsa valaistuvan ja silmien loistavan jokaisen oivalluksen ja onnistuneen liikkeen jälkeen on jotain, mitä en voi sanoin kuvailla.
Parkour on yhteisö, joka yhdistää ihmisiä ja antaa heille voimaa ylittää omat rajansa.
Haluan kiittää jokaista teistä, jotka ovat olleet osa tätä matkaa. Kiitos, että olette tukeneet minua ja parkouria kaikkina näinä vuosina. Kiitos, että olette uskoneet minuun ja antaneet minulle mahdollisuuden jakaa intohimoni kanssanne. Ilman teitä tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista.

Kiitos Suomen parkour yhdistys ja suomen skene pioneeri tunnustuksesta.

Jatketaan yhdessä parkourin ihmeellistä matkaa. Tulevaisuus on täynnä uusia haasteita ja mahdollisuuksia, ja olen innoissani siitä, mitä se tuo tullessaan. Muistakaa aina, että parkour ei ole vain fyysistä liikettä, se on myös henkistä ja joillekin elämäntapa.

-Joona

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Parkour - Seikkailu ja Vapaus: Miksi Parkour kannattaa valita harrastukseksi?

Parkour - Seikkailu ja Vapaus: Miksi Parkour kannattaa valita harrastukseksi? Parkour on saavuttanut suosiotaan nopeasti ympäri maailmaa. Se ei ole vain fyysinen harjoitusmuoto, vaan myös elämäntapa, joka yhdistää liikunnan, luovuuden ja henkisen kehityksen. Parkourin harrastami...