Miksi parkour, miksi valita lajiksi tai harrastukseksi parkour? Mitä erikoista tai ihmeellistä se tarjoaa mitä muut eivät antaisi.

Itse laji?

Parkour on lapsille? Parkourhan on vain mitä lapset tekevät, ei se ole laji eikä aikuisten pidä sitä tehdä. Suomessa parkour on saavuttanut suosion monesta syystä lasten parissa enemmän kuin nuorten tai aikuisten. Se mielletään ja kuvaillaan juuri mitä lapset tekevät ja mitä lasten pitäisi tehdä. Se on myös totta ja pitäisi näin olla, mutta ei. Lasten ja nuorten liikkuminen on vähentynyt, mutta myös aikuisten. Aikuisten liikkumisesta ei olla niin huolisaan, että se loppuu jopa nuorella aikuis iällä. työtä, statuksia ja aikuisuutta pidetään niin tärkeänä ja unohdetaan oma terveys. Kaikkien kuuluisi liikkua ja nauttia siitä läpi elämän, pitää sitä yhtenä elementtinä ja osana elämää. Naapurimaat taas ovat täynä harrastavia aikuisia ja muualla maailmassa enemmän kuin lapsia. Yhteisöjä ja harrastaja porukoita on enemmän kuin, kuin yrityksiä tai yhdistyksiä jotka tarjoavat parkouria jollain tavalla.

Tulevaisuus ja ammatti lajista?


Hyvä yhteisö? Parkourissa yhteisö on mitä avoin ja laajin, tapahtumiin voi vain tulla ja nauttia yhteisesti ja keskustella liikeen kautta. Niinhän kaikki sanovat lajistaan, että se on kuin perhettä. Kuinka monessa lajissa harrastaja voi mennä maapallon toiselle puolelle ja yöpyä toisen harrastajan sohvalla, parkourissa voi.