Parkour spotteja.

Mikä on parkour spotti? Parkour spottina käsitetään hyvä paikka treenata parkouria. Spotista löytyy yleensä enemmän arkkitehtuurisesti enemmän geometriaa ja ulokkeita sekä normaalia liikkumista rajoittavia esteitä kuten aitoja ja reunoja. Nämä ovat parkouraajan silmään ja mieleen, jotka tarjoavat paljon treenattavaa ja haasteita. 

Ulkona treenatessa on tärkeä muistaa, että on omalla vastuulla. Hyvä myös huomioida parkour harrastajan vastuu jättää hyvä ilmapiiri ja siisti spotti jälkeensä, jotta jatkossa muutkin pääsevät sinne treenaamaan eikä parkouria kielletä kuten muissa maissa on käynyt. Hyvä on pitää mukana aina vettä, puhelin ja paikkaustarpeita. Lisää voit lukea parkour treenaamisen ABC.


Malmin asema Ylä-Malmin puoli
Kaupparaitti tunnelin molemmissa päissä ja yläpuolella. 

Malmin konsulttikeskus kalliot
Helpoiten pääset malminkaarelta sisäpihalle pois päin raiteilta. Kauempaa kalliot näyttävät vain mäeltä, mutta paikka on upea. Varo rikkoutuneita laseja ja aitoja.

Puistolan asema
Länsipuolen alikulku raiteille. Punaista tiili seinää. 

Heurekan kivet
Ennen Heurekan sisäänkäyntiä on upea kivipuisto erilaisista kivimateriaaleista. huomioi kivien infotaulut, saatat oppia jotain. 

Tikkurilan kirjasto
Kirjaston sisäänkäynti on täynnä paljon tekemistä. Upea monipuolinen paikka. Kannattaa kiertää koko kirjasto, löytyy varmasti lisää tekemistä.

Pukinmäen urheilupuiston parkour alue
Perus ''parkour'' puisto, mutta vieressä on hauska kiipeilyboulder ja koulu tarjoaa jotain pientä.

Oulunkylän asema
Ogelin ostarin ympäriltä löytyy tekemistä, mutta helmi on portaikku alas ostarin tasolta radan alittavalle oulunkyläntielle.

Pasila itä ja länsi
Näistä mainittakoon Länsi-Pasilan puolelta Palkkatilantori, josta löytyy tarkkuushyppytaivas. matalia betonireunoja joiden ympärillä on nurmikkoa. Täydellistä. 

Idän puolelta Junailijan aukio

Merihaka
On täynnä tekemistä, mutta yksi helmi on palloiluhallin portaat ja ramppi.

Katajanokka
Skattan sporan päättäriltä merisotilaantorin vierestä ylätasolta löytyy vanhat muurit ja kukkapenkit jotka tarjoavat ison leikkikenttä.


Tässä vielä erittäin laaja harrastajien kokoama spotti kartta google karttapohjaan. Karttaa on ollut kasaamassa BBB Miklas ja muut Bounce Back Boys ryhmän jäsenet. Tästä karttaan.