Nettisivuja alkoi ilmestyä, mistä löytyi videoita erilaisista parkourin tapaisista liikkumisista mutta parkour ei varsinaisesti vielä näkynyt niissä. Videot olivat kuitenkin ajatukseltaan erittäin lähellä parkourin ajatusta. videot sisälsivät enemmän taistelulajien liikkeitä, akrobatiaa, kiipeilyä, capoeiraa, stunt tyylistä harjoittelua, mutta mikä tärkeintä itsensä ja ympäristön tutkimista mitä keholla pystyisikään tekemään missä tahansa ympäristössä. Niistä innostuneina ja inspiroituneina helsingissä muutamat henkilöt lähtivät kokeilemaan ja tekemään jotain mitä ei vielä videoissa näkynyt, se parkour. Itsensä ja ympäristön haastaminen ja tutkiminen lähti liikkeelle, parkour oli ilmassa. Monella henkilöllä oli oma lajitausta mistä pystyi ammentamaan tietoa ja taitoa itselle ja toisille, mm breakdance, capeira, karate.
2002 loppupuolella tapahtui läpimurto suomessa parkourin osalta. tv1 näytti ohjelmassa dokumentin pätkän missä esiintyi yamakasi niminen ryhmä ja he tekivät parkouria. Ohjelma tarjosi katsojille tuntemattomampia eli ''underground'' lajeja sekä ''extreme'' lajeja. Tämän kyseisen pätkän sattui näkemään iso määrä ihmisiä ketä kiinnosti jossain mielensä sopukoissa liikkua luonnollisesti ja tutkia itseä henkisesti ja fyysisesti haasteiden parissa missä tahansa ympäristössä. Tästä innostuneina moni lähti kokeilemaan mitä muisti nähneensä dokumentissa ja jotkut jopa saivat vhs-nauhalle uusinnan josta pystyi vielä tarkemmin katsomaan uudestaan ja uudestaan liikkeitä mitä Yamakasit tekivät.
Kukaan ei silti täysin tajunnut mitä teki ja mitä se oli, puhutiin Yamakasiliikumisesta. Vielä moni teki yksinään tai kaverin kanssa ennen Yamakasi elokuvan ilmestymistä 2003 josta parkour nähtiin kunnolla, alkoi liikenihtä helsingissä, jyväskylässä ja Oulussa. Jyväskylässä ja Oulussa syntyi parkour-ryhmät jotka alkoivat tehdä porukassa parkouria.
Helsingissä yksi henkilö ajatteli aloittaa myös ryhmän ja laittoi ilmoituksia asiasta mihin vain pystyi. Sen sattui näkemään juuri luonnollisesta liikkumisesta kiinostuneita ihmisiä. Ilmoituksessa oli ensimmäinen tapaaminen johon kerääntyi noin kymmenkunta ihmistä. Kaikki olivat innoissaan treeneistä ja ideoista ja mitä oli suunnitelmissa. Tämä räjäytti suomen parkour skenen vauhdilla liikkeelle. Videoita ja treeenejä alettiin järjestämään ja tietoa jakamaan kaikkien omien keinojen avulla. Isompi suunnitelma oli kuitenkin laittaa pystyyn suomen parkour yhdistys, jolla parkouria voitaisiin jakaa enemmän ja isommin. yhdistys perustettiin vaikka kaikki olivat aivan alussa eikä tietoa ollut vielä edes lajista.
2003 alkoi iso muutos parkourin parissa, mutta kakista isoin oli nettisivut ja forumi. Kukaan ei arvannut miten se räjäyttäisi suomen parkourin leviämisen. Helsinki, jyväskkylä ja Oulu yhdistivät voimansa ja alettiin järjestää treenejä, tapahtumia ja jopa opetusta. keskustelut kävivät kuumana forumilla ja eri paikkakuntien omia sivuja alkoi ilmestyä forumille. helsingin parkour porukka oli tiivis ja treenejä oli useasti ja suunnitelmia oli vaikka mihin. Sponsori videoita kuvattiin ja saatiin mukaan pari tukijaa. Helsingistä kävi usea harrastaja ympäri suomea treenaamassa ja opettamassa ja jakamassa parkour sanomaa. Siitä saatiinkin seuraava iso idea mitä seruaavaksi voisi tehdä.
Parkour Flow Finland kiertue 2005, joka järjestettäisiin monessa kaupungissa ja saisimme myös ulkomailta muita harrastajia. Tapahtuma keräsi uskomattomat määrät pienemmilläkin paikkakunnilla kiinnostuneita. Tämä oli viimeinen iso herätys suomessa parkourille, joka antoi hyvän kuvan ja eväät kaikille lajista kiinnostuneille. Ryhmiä rupesi ilmestymään ja teknologia meni eteenpäin, jolloin päästiin kuvaamaan ja jakamaan videoita ja ajatuksia vielä helpommin eteenpäin. Ryhmät muuttuivat isommiksi ja jopa toimijoiksi jotka tarjosivat opetusta ja lajin tietämystä.