Yleiset ehdot:

Ohjelman tilaaja huolehtii, että kaikki toimintaan osallistuvat tutustuvat näihin ehtoihin.
Toimintaan saavutaan ajoissa (15min on riittävä aika vaihtaa varusteet).
Toiminta alkaa ja päättyy sovittuna aikana.
Toiminnan aikana nautitaan ainoastaan vettä. Kaiken toimintamme promilleraja on 0%

Varustus sisällä: rennon liikunnalliset vaatteet, sisäkäyttöön tarkoitetut jalkineet. Ulkona säänmukainen vaatetus
Jokaisen osallistujan on kuunneltava ja noudatettava ohjaajan ohjeita ja neuvoja. Osallistujan on noudatettava asiaankuuluvaa varovaisuutta ja kaikenlaista riskinottoa tulee välttää.
Loukkaantuneena tai sairaana ei tule harjoitella. Ohjelman ulkopuolella tapahtuva harjoittelu tapahtuu erikseen sisäänpääsymaksulla ja vapaaharjoittelun säännöillä.

Jokainen on itse vastuussa omista tavaroistaan, kuten repuista, juomapulloista ja vaatteista yms.
Mikäli osallistuja toistuvasti ja kehotuksista huolimatta jättää noudattamatta edellä lueteltuja sääntöjä tai muuten huolimattomalla tai lajiin sopimattomalla käytöksellä aiheuttaa riskitilanteita, voidaan hänet poistaa opetuksesta ilman korvausta.

Ohjaajat huolehtivat osallistujien turvallisuudesta parhaan kykynsä mukaan. Lähtökohtaisesti kaikki osallistujat kuitenkin harjoittelevat omalla vastuullaan. Noudattamalla sääntöjä, pyritään välttämään turhat loukkaantumiset ja takaamaan sujuva ja mukava harjoittelu. Ohjelmissamme on aina voimassaoleva toiminnan vastuuvakuutus. Henkilökohtaisista vapaa-ajan vakuutuksista osallistuja vastaa itse.

Parkourkeskus yleiset säännöt:
1. Älä hyppää pää edellä.
2. Älä hyppää, ellet ole ensin tarkistanut alastuloa.
3. Kun kiipeät ylös, kiipeä vähän matkaa alaspäin ennen kuin hyppäät alas.
4. Älä häiritse muiden harjoittelua. Salissa liikkuessa, katso ettet jää kenenkään alle tai hyppää itse kenenkään päälle.
5. Hippa- ja piiloleikit edellisessä kohdassa mainituista syistä kielletty.

TIEDOSTAN, ETTÄ
Osallistun kiipeilyyn, parkouriin ja toiminnalliseen harjoitteluun vapaaehtoisesti. Minua on informoitu toimintaan sisältyvistä riskeistä etukäteen ja tiedostan toimintaan liittyvät riskit. Olen kykenevä harkitsemaan oman osallistumiseni edellytyksen terveyteni ja taitojeni kannalta. Olen tietoinen siitä, että toiminta on sen luonteinen, että siihen sisältyy tapaturman, loukkaantumisen tai pahimmassa tapauksessa kuoleman riski.
Olen ennakkoon saanut tiedon, että asiakkaana vastaan itse matka- ja tapaturmavakuutuksestani. Vapaa-ajanvakuutus ei yleensä korvaa kiipeilyssä tai parkourissa tapahtuvia vahinkoja.

JOTTA KAIKILLA OLISI MUKAVA HARJOITELLA SALISSA NOUDATAN MYÖS NÄITÄ OHJEITA:

 • Ei huutamista.
 • Poista ylimääräiset tavarat taskuista.
 • Ei eväitä saliin. Sohvanurkkaus on eväiden syöntiä varten.
 • Lämmittele ensin.
 • Treenaa maltilla.
 • Älä kiipeä, jos olet vaarassa tippua patjalla tai lattialla olevien esineiden päälle.
 • Älä mene kenenkään alle.
 • Parkourille ja kiipeilylle on lajinomaista, että otteet ja esteet voivat joskus pyörähtää tai siirtyä paikoiltaan. Tarkista ja totuttele esteisiin etukäteen ennen kuin hyppäät.
 • Älä kasaa esteitä päällekäin.
 • Esteiden sisään ei saa mennä.
 • Pidä sali siistinä. Laitathan käyttämäsi välineet ja tavarat takaisin paikoilleen. Siivoa jälkesi sohvanurkkauksessa. Jos huomaat sotkua, ilmoita asiasta henkilökunnalle.
 • Ilmoita henkilökunnalle, jos jotain on rikki tai muuten huonosti. Jos pukuhuoneesta puuttuu wc-paperia, lamppu on palanut tai jotain on rikki, ilmoita henkilökunnalle niin hoidamme asian kuntoon.
 • Huomioi muut kanssatreenaajat. Annathan myös muille tilaa harjoitella ja keskittymisrauhan. Kannusta kaveria ja näytä muille hyvää esimerkkiä noudattamalla näitä sääntöjä.
 • Parkourkeskus ei ole leikkipaikka. 
 • Ennen kaikkea nauti liikkumisesta ja pidä hauskaa!

Alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena salille ehdottomasti pääsy kielletty!

Toimintaan osallistumalla vakuutan, että olen lukenut ohjeet ja ymmärrän lukemani.

Näiden ohjeiden tai henkilökunnan ohjeiden laiminlyönti voi johtaa Parkourkeskukselta poistamiseen ilman korvauksia. Salin henkilökunnalla on oikeus poistaa sääntöjä rikkova henkilö Parkourkeskukselta. Toistuva ohjeiden laiminlyönti voi johtaa porttikieltoon.

Pidätämme oikeudet muutoksiin 2022.