Parkourkeskus vuodesta 2012
Olemme vuonna 2012 perustettu perheyritys. Luonnollisen liikkumisen harjoittelusali Helsingissä, Malmilla. Parkourkeskus on pääkaupunkiseudun ensimmäinen parkoursali ja se perustettiin pitkään lajin parissa olleiden toimesta sekä on yhä heidän omistama ja ylläpitämä.
Parkouria lapsille, nuorille ja aikuisille
Tarjoamme yli 10 vuoden kokemuksella laadukasta parkourin opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille, sekä tahdomme kannustaa kohti terveellisempää elämäntapaa.
Tärkeintä meille on turvallinen harjoittelu. Meillä ei vertailla muihin eikä kilpailla vaan jokainen voi kehittyä ja harjoitella omaan tahtiinsa. Haluamme tarjota jokaiselle turvallisen tilan olla ja harjoitella sekä kohtaamme jokaisen osallistujan yksilönä.
Meillä on toimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille sekä tilauksesta urheilujoukkueille, yrityksille ja kouluille. Järjestämme myös kursseja ja tilaustapahtumia, kuten syntymäpäivät, polttarit ja yksityistunnit. Suunnittelemme myös parkour-puistoja ja telineitä sopimuksesta. Ota yhteyttä missä tahansa projektissa!
Parkoursali suunniteltu liikkumiseen
Parkourkeskuksen tilat toimivat täydellisesti liikkumiseen. Tilat ovat korkeat ja ilmavat sekä koneellinen ilmanvaihto on liikuntaan tarkoitettu.
Välineet on optimoitu parkour harjoitteluun sekä sirkus, akrobatia, kamppailulajeille ja kevyeen kiipeilyyn. Kompaktissa voimailunurkkauksessa on Roguen salivälineet tehokkaaseen treeniin. Nurkkauksessa onnistuu perinteiset voimaliikkeet kuten maastaveto, penkkipunnerrus ja erilaiset kyykyt sekä lisäksi lisäpainoliikkeet kuten leuat, dipit, pystypunnerrus ja keskivartaloliikkeet.
Sosiaalitiloista löytyvät tilavat pukuhuoneet, vessat sekä suihkut naisille ja miehille. Lisäksi on erillinen tilava wc, joka toimii pyörätuolille ja liikuntarajoitteisille, sekä sukupuolineutraalina tilana. Tilassa on mukava sohvanurkkaus odotteluun ja rentoutumiseen.
Ohjaajat
Parkourkeskus -salin toinen perustaja sekä edelleen toinen omistajista. Kokemusta Joonalla on parkourista vuodesta 2002 ja ohjaamaan hän aloitti 2004. Joona on mm. ollut mukana perustamassa Suomen Parkour yhdistystä vuonna 2004 ja suomen Parkour skeneä ja toimintaa. Joonalla on monipuolista kokemusta toiminnallisesta harjoittelusta sekä luonnollisesta liikumisesta; kokemusta löytyy itsepuolustuslajeista, boulderoinnista, breikkauksesta, juoksusta sekä monesta muusta lajista. Todellinen monitoimimies siis. Kiinnostuksen kohteena ovat itsensä henkinen ja fyysinen kehitys ja haastaminen, sekä... Lue lisää
Särmempää kaveria saa etsiä. Kaikki hoituu niinkuin pitää ja enemmän. Kaikista tekniikoista ja liikkeistä saat tarkimmat tiedot ja neuvot ilman että hauskuus unohtuu. Luukas on hengittänyt parkouria jo vuodesta 2017 ja alkanut ohjata vuodesta 2022.
Luukas ohjaa maanantaina ja torstaina sekä tekee tuurauksia.
Alex meidän uusia ohjaaja lupauksia jamit tunneilta. Tiedon jano on loputon miten asiat toimii ja miten niitä voisi työstää lisää, mikä on yksi iso osa ajatusmaailmaa parkourissa. Alexilla on laaja harrastuspohja ja kokemusta tapahtuma-alalta.
Alex Ohjaa Maanantaina, tiistaina. Lisäksi tekee tuurauksia ja vapaavuoroja.
Juho on kasvatteja Jamit ryhmästä parin vuoden takaa, hänellä on vankka kokemus parkourista. Ohjaamista takana jo reilu pari vuotta ja parkour-ohjaaja koulutuksen käynyt. Mieleiset tekemiset on pitkät presit ja kätit.
Juho ohjaa tiistaina ja keskiviikkona malmilla ja maanantaina ja torstaina Tikkurilassa. Hän tekee myös tuurauksia.
Usein kysytyt kysymykset
Voinko kokeilla tunteja ennen ilmoittautumista?
Kyllä vain! Laita meille viestiä info@parkourkeskus.fi tai soita niin sovitaan kokeilusta. Oli kyse sitten lasten tai nuorten kaudesta, aikuisten parkourista - Voit aina tulla ensin kokeilemaan. Kokeilun jälkeen voit olla yhteydessä jatkosta ja tehdään ilmoittautuminen haluttuun toimintaan.
Voinko tulla kesken kauden mukaan?
Kyllä voit! Jos sinulle sopivassa ryhmässä on tilaa, voi mukaan hypätä milloin vain. Ensimmäisen kerran pääset kokeilemaan ja maksat vain jäljellä olevista kauden tunneista. Laita sähköpostia tai soita meille, niin katsotaan harrastajalle sopiva ryhmä.
Voinko aloittaa parkourin harrastamisen vaikka ei olisi aikaisempaa kokemusta?
Kaikki ovat tervetulleita iästä tai taitotasosta riippumatta. Vaikka liikuntaa ei olisi harrastanut koskaan, voit tulla mukaan matalalla kynnyksellä. Parkour on siitä mahtava laji, kaikki voivat harrastaa sitä oman tasonsa mukaan. Taitavat ohjaajat ottavat ryhmän ja yksilöt huomioon ja antavat apuja jokaiselle, aloittelijoista kokeneempiin liikkujiin ja harrastajiin.
Parkour varusteet?
Parkour on helppo ja edullinen laji varusteiden osalta.
- Tärkeimmän ovat kengät, joissa olisi hyvä tuntuma, pitävä kumi ja niin sanotusti ylimääräiset muoviosat ja paksut pohjat olisivat karsittu pois.
- Mukavat vaatteet sään mukaan. Eli vaatteet missä voisit käydä esim. lenkillä tai salilla.
- Hyvä reppu, vyölaukku tai jokin missä kuljettaa tai säilyttää henkilökohtaiset varusteet esim. avaimet, puhelin ja vastaavat.
- Vesipullo nesteytystä ja hygieniaa varten.
Avointa mieltä ja keskittymistä omaan harjoitteluun!
Mikä on kuukausijäsenyys?
Parkourkeskukselle voit hankia kuukausijäsenyyden jolla pääset melkein 24/7h harjoittelemaan parkoursalille ja kuntonurkkaukseen. Oli laji sitten parkour tai jokin muu, pystyt keskuksella harjoitelemaan esim. akrobatiaa, kiipeilyä, voimailua, kuntopiiriä, käsilläseisontaa tai mitä tahansa keksit. Hanki jäsenyys, tule treenaamaan ja lähde hyvillä mielin kotiin palautumaan.
Jäsenyys maksaa kuukaudessa 20€/hlö. Meiltä löytyy myös perhejäsenyys 45€/perhe (3 henkilöä), jolla pääsee harjoittelemaan omien aikataulujen mukaan. Mikäli haluat laajemman perhejäsenyyden niin olethan meihin yhteydessä sähköpostitse.
Jäsenyys hankitaan sovitusti keskuksella, laita meille viestiä sähköpostilla info@parkourkeskus.fi , somessa tai soita. Tervetuloa mukaan Parkourkeskuksen aktiiviseen porukkaan!
Vakuutus
Kaikille sattuu ja tapahtuu elämässä, meillä parkour harrastajat ovat vakuutettuja. Kauden ohjatuilla tunneilla ja leireillä on meidän jäsenille tapaturmavakuutus.
Vapaavuoroilla ja kokeilutunneilla tapahtuvat tapaturmat eivät kuulu tämän vakuutuksen piiriin, vaan ovat harrastajan omalla vastuulla.
Vakuutuskäytäntö harrastajien tapaturmissa; Tunneilla tapaturman sattuessa, kerro siitä ohjaajalle joka tekee tapaturmasta asiakirjan. Tämän jälkeen ota yhteyttä OP pohjolan Terveysmestariin. Saat apua kokeneilta terveydenhuollon ammattilaisilta.
Terveysmestari arvioi hoidontarpeesi. Tarvittaessa sinut suoraan oikeanlaiseen hoitoon lääkärikumppanillemme tai etävastaanotolle. Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet.
Pohjola Terveysmestari tekee puolestasi vahinkoilmoituksen joka ohjeistaa jatkotoimenpiteille. Jonka jälkeen voitte suunnata yksityiseen sairaanhoitoon Pihlajalinnaan tai Terveystalolle.
Pohjolan Terveysmestarin numero: 0100 5225
Lue lisää Pohjolan sivuilta.
Pysäköinti
Auton voi jättää aivan sisäänkäynnin viereen seinän vierustalle. Jos paikat ovat loppu, voit pysäköidä teerisuonkujan tienvarsipysäköintiin.
Parkour treenaamisen ABC
Nämä ohjeet ja neuvot toimivat parkour treeneissä, mutta pätevät myös missä tahansa muussa sisällä tai ulkona tapahtuvassa treenaamisessa ja elämässä.
Turvallisuus ennen kaikkea;
treenaa omalla tasolla eikä turhia riskejä Huomioi muut ihmiset ja ympäristö; Ota huomioon ohikulkijat, älä aiheuta häiriötä, yksityisille alueille ei mennä.
Ole kohtelias muille ja tarpeen tullen kerro mitä olet tekemässä.
Muista, että treenaamassa ollessasi edustat parkouria ja lajilla on hyvä maine Suomessa.
Tarkista spotti ennen treeniä; Minkälainen pito? Miten välineet pysyy psytyssä? Kestääkö? Mikään ei irtoa? Millainen alastulo?
Treenin aikana anna tilaa muille parkouraajille.
Kannusta kaveria tarvittaessa. Muiden syrjiminen ja kiusaaminen eivät kuulu lajiin.
Hygieniasta huolehtiminen on hyvä muistaa erityisesti treenien jälkeen.
Monesti treenit etenevät ties minne parkkihalleihin ja nurkkiin, jolloin hygienia on tärkeä muistaa kotiin tullessa.
Vettä on hyvä olla mukana; sillä sammuttaa janon ja voi putsata pienet naarmut. Ensiapulaukusta ei ole haittaa, on hyvä pitää mukana ainakin muutama laastari ja/tai ihoteippiä.
Puhelin ja muut henkilökohtaiset tavarat kannattaa laittaa reppuun treenin ajaksi.
Reppu ja muut tavarat on hyvä jättää sellaiseen paikkaan, että se on poissa ohikulkijoiden tieltä ja sinulle näkyvissä treenin ajan. Tällöin tavarat pysyvät turvassa ulkona treenatessa.